CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

De mooiste gordijnen voor uw woonkamer

De mooiste gordijnen voor uw woonkamer

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor uw woonkamer? Gordijnen zijn de meest tijdloze vorm van raambekleding, geen twijfel mogelijk! Gordijnen zijn al jarenlang te vinden in vele huishoudens en tegenwoordig is de keuze reuze. Er zijn talloze verschillende materialen, kleuren en plooien, dus er is voor ieder wat wils! De look van uw gordijnen is minstens net zo belangrijk als de materiaalkeuze. Gaat u voor polyester, linnen of velours? Maar belangrijker, welk gordijn past het beste bij uw woonkamer?

Inbetween-gordijnen

Er zijn verschillende soorten gordijnen. Voor wie het ruimtelijke effect van een vitrage maar tegelijkertijd de privacy van een overgordijn wil hebben, zijn inbetween-gordijnen de perfecte optie. Inbetweens zijn lichtdoorlatende gordijnen die een middenweg bieden tussen transparante vitrages en ondoorzichtige ‘gewone’ gordijnen. Met deze gordijnen kunt u wel naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken. De inbetweens worden gemaakt van hoogwaardig synthetisch polyester of linnen, een natuurmateriaal. Het voordeel van polyester is dat ze goed bestand zijn tegen vocht. De linnen inbetween-gordijnen zijn licht en sterk, en ze hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Perfect voor de woonkamer!

Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen kunnen het best omschreven worden als dun en decoratief. Het is namelijk een transparant gordijn dat vooral als siergordijn wordt ingezet. Een vitrage is erg populair in de woonkamer. Vitrages zijn voornamelijk wit van kleur maar er zijn ook gekleurde vitrages. De gordijnen zijn in principe niet enorm verduisterend. Door te kiezen voor donkere vitrages kunt u het effect om zonlicht te temperen versterken.

Overgordijnen

Wanneer we denken aan het woord ‘gordijnen’, denken we doorgaans aan overgordijnen. Dit zijn niet-transparantie gordijnen die fungeren als raamdecoratie of gecombineerd kunnen worden met andere vormen raamdecoratie. De gordijnen hebben een decoratieve functie, maar bieden tegelijkertijd ook privacy. Wat wil u nog meer?

 

Delen en plooien

U bepaalt zelf in hoeveel delen u uw gordijn het liefst heeft. U kunt kiezen uit één deel of twee delen. Een gordijn met twee delen kan naar elkaar toe getrokken worden en een gordijn uit een deel kan naar de linker- of rechterkant getrokken worden. Daarnaast heeft u ook de keuze in het type plooi. Denk aan een dubbele plooi, een enkele plooi of een wavegordijn. Dubbele plooien en enkele plooien hebben een wat klassieker uiterlijk en geven een luxe gevoel. Een gordijn met een wave oogt wat moderner. De keuze hangt onder andere af van het materiaal dat u voor uw gordijnen wilt, en van eventuele motieven op het gordijn. Met een enkele plooi komen drukke prints en zware stoffen beter uit.

Kleuren

Wanneer u een passend gordijn heeft gevonden voor uw woonstijl, is het enkel nog de vraag voor welke kleur u kiest. Wat goed past in uw woning, hangt ook af van de kleur van de muur. Het is natuurlijk de bedoeling dat de gordijnen hierbij goed matchen. Over het algemeen zult u een andere kleur gordijnen bij een witte muur hangen dan bij bijvoorbeeld een grijze muur. Probeer zowel lichte als donkere kleuren op je palet te nemen. En? Bent u er al uit?

 

Inmeetafspraak