CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Duurzame gordijnen, helemaal van deze tijd!

Duurzaamheid is hip. Willen we met elkaar zo lang mogelijk van de aarde genieten, dan zullen we er immers goed voor moeten zorgen. Dus investeren we massaal in isolatie, zonnepanelen en andere duurzame oplossingen in en om het huis. Ook in je interieur kun je aanpassingen doen om je ecologische voetstap te verkleinen. Zoals bijvoorbeeld het ophangen van duurzame gordijnen. Goed voor het milieu en prachtig voor je interieur.

Wat maakt duurzame gordijnen duurzaam?

Hoewel bijna ieder gordijn in meer of mindere mate bijdraagt aan de besparing van energie, kun je niet zomaar spreken van duurzame gordijnen. Daar is meer voor nodig. We kijken daarom ook naar de gebruikte materialen en naar het productieproces.

Wist je dat garens en stof volledig van restafval gemaakt kunnen worden? Door restafval uit productie (pre-consumer recycling) te gebruiken, kun je zeer goede garens produceren die 100% uit gerecycled afval bestaan. Afval dat er toch al was, wordt op die manier gebruikt voor iets heel nuttigs. Ook post-consumer afval kan worden gebruikt voor het maken van stevige garens. Denk bijvoorbeeld aan gebruikte petflessen.

Natuurlijk is het belangrijk dat de garens en stoffen vervolgens ook zo milieuvriendelijk worden vervaardigd. Fabrieken dienen daarbij na te denken over energieverbruik, uitstootreductie en het produceren van zo min mogelijk afval. Als op al deze vlakken rekening wordt gehouden met de toekomst, spreken we met recht over duurzame gordijnen.

Waarom kiezen voor duurzame gordijnen?

Welke gordijnen je kiest, hangt natuurlijk sterk af van je interieur. Je wilt immers dat je nieuwe raamdecoratie een mooi geheel vormt met de rest van de kamer. Kleur en materiaal spelen daarbij een belangrijke rol. Naast dat onze duurzame gordijnen stuk voor stuk prachtig zijn, zijn er nog een paar belangrijke redenen om te kiezen voor milieuvriendelijke gordijnen:

Draag een steentje bij aan een beter milieu

Het hergebruik van afval en het milieuvriendelijke productieproces van duurzame gordijnen zorgen voor een kleinere ecologische voetstap. Het is een goede manier om zuinig om te gaan met grondstoffen en de natuur.

Geniet van een lange levensduur

Duurzame gordijnen worden ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn vaak van hoge kwaliteit, waardoor je minder snel hoeft te vervangen en dus minder afval produceert.

Verminder het energieverbruik in je woning

Gordijnen kunnen ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis. Goed isolerende gordijnen kunnen warmte binnen houden tijdens de winter en je interieur koel houden tijdens de zomer, waardoor je energiekosten worden verlaagd.

Duurzame gordijnen bij Topjaloezieën

Ook bij Topjaloezieën dragen wij graag ons steentje bij aan een beter milieu. Daarom bieden wij een mooi assortiment duurzame gordijnen aan van uitstekende kwaliteit. Kijk dus gerust eens bij onze duurzame inbetween gordijnen, duurzame vitrages en duurzame gesloten gordijnen (met of zonder verduisterende voering).

Inmeetafspraak