CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
      10-15 werkdagen levertijd*

    10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Gordijnen ophangen: zo doe je dat

Gordijnen zijn een onmisbaar element in elk interieur. Ze bieden niet alleen privacy, maar voegen ook sfeer en stijl toe aan je ruimte. Of je nu net nieuwe gordijnen hebt gekocht of je oude gordijnen wilt vervangen, het ophangen ervan kan een uitdaging zijn. In deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding om je gordijnen perfect op te hangen.

Stap 1: de juiste maat opmeten

Voordat je begint met het ophangen van je gordijnen, is het belangrijk om de juiste maat op te meten. Meet de breedte van je raam en voeg hier ongeveer 20 cm aan beide zijden aan toe. Dit zorgt ervoor dat je gordijnen mooi overlappen en geen licht doorlaten aan de zijkanten. Voor de lengte meet je vanaf de bovenkant van de roede tot aan de vloer of vensterbank. Zorg ervoor dat er niets in de weg zit, zodat de gordijnen vrij kunnen hangen.

Stap 2: de juiste ophangmethode kiezen

Er zijn verschillende manieren om gordijnen op te hangen. De meest gebruikte methoden zijn:

 • Gordijnrails: Deze monteer je aan het plafond of aan de muur. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de rails en de muur, zodat de gordijnen zonder obstakels geopend en gesloten kunnen worden.
 • Gordijnroede: Dit is een stang die je aan de muur bevestigt. Gordijnen met ringen of lussen kunnen eenvoudig aan de roede worden gehangen.

Stap 3: de gordijnrails of roede monteren

Bij het monteren van de gordijnrails of roede is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de rails of roede recht hangt. Boor de gaten op de juiste plekken en bevestig de rails of roede stevig met schroeven. Controleer of alles goed vastzit voordat je de gordijnen ophangt.

Stap 4: de gordijnen ophangen

Nu je de gordijnrails of roede hebt gemonteerd, is het tijd om de gordijnen op te hangen. Volg deze stappen:

 1. Gordijnen met ringen of lussen: Schuif de ringen of lussen over de roede en bevestig de roede aan de beugels.
 2. Gordijnen met haken: Bevestig de haken aan de gordijnen en schuif ze in de rails. Zorg ervoor dat de haken gelijkmatig verdeeld zijn voor een mooie plooival.

 

Bekijk onze video op YouTube voor een stap-voor-stap uitleg.

 

Stap 5: de gordijnen afstellen

Als de gordijnen eenmaal hangen, is het belangrijk om ze goed af te stellen. Trek de gordijnen een paar keer open en dicht om te controleren of ze soepel bewegen. Pas indien nodig de positie van de haken of ringen aan. Zorg ervoor dat de gordijnen netjes hangen en geen plooien of kreukels vertonen.

Tips voor het onderhouden van je gordijnen

Gordijnen kunnen stof en vuil aantrekken, dus regelmatig onderhoud is belangrijk. Hier zijn enkele tips:

 • Stofzuigen: Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel om je gordijnen regelmatig af te stoffen.
 • Wassen: Controleer het waslabel van je gordijnen. Sommige gordijnen kunnen in de wasmachine, terwijl andere chemisch gereinigd moeten worden.
 • Strijken: Strijk je gordijnen op een lage temperatuur om kreukels te verwijderen. Gebruik een stoomstrijkijzer voor het beste resultaat.

Met deze stappen en tips hang je je gordijnen eenvoudig en professioneel op. Zo geniet je optimaal van je nieuwe raamdecoratie en geef je je interieur een stijlvolle upgrade. Veel succes!

 

Inmeetafspraak