CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
      10-15 werkdagen levertijd*

    10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Gordijnen wassen: tips en trucs voor een fris interieur

 

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van je interieur. Ze zorgen niet alleen voor privacy, maar dragen ook bij aan de sfeer in huis. Maar hoe houd je je gordijnen schoon en fris? In deze blog delen we handige tips en trucs voor het wassen van gordijnen.

Waarom gordijnen wassen belangrijk is

Gordijnen vangen veel stof, pollen en andere allergenen op. Dit kan niet alleen de luchtkwaliteit in huis beïnvloeden, maar ook de levensduur van je gordijnen verkorten. Regelmatig wassen helpt om je gordijnen schoon en fris te houden, en zorgt ervoor dat ze langer meegaan.

Hoe vaak moet je gordijnen wassen?

Het is aan te raden om je gordijnen minstens één keer per jaar te wassen. Als je last hebt van allergieën, kun je dit beter twee keer per jaar doen. Let wel op dat sommige stoffen gevoeliger zijn voor wassen dan andere, dus controleer altijd het waslabel.

Voorbereiding: gordijnen afnemen en stofzuigen

Voordat je begint met wassen, is het belangrijk om je gordijnen goed af te nemen en te stofzuigen. Dit verwijdert het meeste stof en vuil, waardoor het wassen effectiever wordt.

 1. Gordijnen afnemen: Gebruik een zachte borstel of een stofdoek om het stof van de gordijnen te verwijderen.
 2. Stofzuigen: Gebruik de stofzuiger met een zachte borstelkop om het resterende stof en vuil te verwijderen.

Handwas of machinewas?

Of je je gordijnen met de hand moet wassen of in de wasmachine kunt doen, hangt af van het materiaal. Controleer altijd het waslabel voor specifieke instructies.

Handwas

Voor delicate stoffen zoals zijde of linnen is handwas vaak de beste optie. Gebruik een mild wasmiddel en lauwwarm water. Laat de gordijnen weken en spoel ze daarna goed uit.

Machinewas

Veel gordijnen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Gebruik een mild wasmiddel en kies een fijnwasprogramma op lage temperatuur. Stop de wasmachine niet te vol, zodat de gordijnen voldoende ruimte hebben om schoon te worden.

Droogtips voor gordijnen

Het drogen van gordijnen is net zo belangrijk als het wassen. Hier zijn enkele tips om je gordijnen goed te drogen:

 1. Niet in de droger: De meeste gordijnen kunnen niet in de droger. Hang ze in plaats daarvan op een waslijn of droogrek.
 2. Luchtdrogen: Hang de gordijnen op een goed geventileerde plek om te drogen. Dit helpt kreukels te verminderen.
 3. Strijken: Als je gordijnen na het drogen nog steeds kreukels hebben, kun je ze op lage temperatuur strijken. Gebruik een strijkdoek om het materiaal te beschermen.

Speciale zorg voor verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen hebben vaak een speciale coating die beschadigd kan raken door wassen. Het is beter om deze gordijnen chemisch te laten reinigen. Als je ze toch zelf wilt wassen, gebruik dan een mild wasmiddel en was ze met de hand.

Onderhoud tussen de wasbeurten door

Om je gordijnen tussen de wasbeurten door fris te houden, kun je ze regelmatig stofzuigen en luchten. Dit helpt om stof en geurtjes te verwijderen.

Conclusie

Het wassen van gordijnen hoeft geen lastige klus te zijn. Met de juiste voorbereiding en zorg kun je je gordijnen schoon en fris houden, waardoor ze langer meegaan en je interieur er altijd op zijn best uitziet. Volg deze tips en geniet van een fris en schoon huis!

 

Inmeetafspraak