CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Het belang van nauwkeurig meten bij gordijnen

Nieuwe gordijnen bestellen, begint bij het meten van de juiste maten. En dat is best een precies klusje! Sla je de plank mis? Dan kan het zomaar gebeuren dat jouw maatwerk gordijnen niet de juiste maat hebben. Dat is zonde! In dit blog leggen we je uit wat het belang is van nauwkeurig meten én geven we handige tips om deze klus succesvol te klaren.

Waarom is nauwkeurig meten belangrijk?

Bij Topjaloezieën maken we je gordijnen precies op maat. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat we goede maten ontvangen. Maar waarom is nauwkeurig meten nou zo belangrijk?

Perfecte pasvorm

Nauwkeurig meten zorgt ervoor dat je raamdecoratie perfect past bij je ramen. Te lange of te korte gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen kunnen slordig ogen en afbreuk doen aan de uitstraling van je interieur. Door de juiste metingen te doen, kun je er zeker van zijn dat de raamdecoratie naadloos in je ramen past en een nette en professionele uitstraling heeft.

Functionaliteit

Nauwkeurige metingen zijn ook belangrijk voor de functionaliteit van je raamdecoratie. Als de afmetingen niet correct zijn, kunnen de gordijnen of jaloezieën niet goed sluiten, waardoor er lichtinval of inkijkproblemen ontstaan. Door nauwkeurig te meten, kun je ervoor zorgen dat je raamdecoratie de gewenste functionaliteit biedt, zoals privacy, lichtregeling en isolatie.

Kostenbesparing

Onnauwkeurige metingen kunnen leiden tot verspilling van tijd en geld. Als de raamdecoratie niet past, moet je mogelijk nieuwe onderdelen bestellen of aanpassingen laten maken, wat extra kosten met zich meebrengt. Door vanaf het begin nauwkeurig te meten, kun je onnodige kosten en frustraties voorkomen.

Is goed meten moeilijk?

Hoe moeilijk of makkelijk het inmeten van gordijnen is, hangt een beetje af van raamsituatie. Toch geldt over het algemeen dat het nauwkeurig inmeten van raamdecoratie prima te doen is. Om je op weg te helpen, hebben wij voor al onze gordijnen duidelijke meetinstructies (inclusief video’s) gemaakt.

Liever hulp bij het inmeten? Maak dan gebruik van onze inmeetservice.

Tips voor nauwkeurig meten

Volg je de instructies uit onze meethandleiding op, dan gaan we ervan uit dat het inmeten helemaal goed komt! Toch geven we graag nog even wat extra tips mee:

Gebruik een betrouwbaar meetlint

Om goed te kunnen meten, heb je een goed meetlint nodig. Gebruik een meetlint met duidelijke markeringen en een stevige behuizing, zodat je nauwkeurig kunt meten.

Meet op verschillende punten

Neem altijd meerdere metingen op verschillende punten van het raam, zowel in de breedte als in de hoogte. Dit is belangrijk omdat ramen soms niet volledig recht zijn. Noteer de kleinste maat als referentie om ervoor te zorgen dat je raamdecoratie niet te groot is.

Houd rekening met de montagesteunen

Als je raamdecoratie met montagesteunen installeert, meet dan niet alleen de afmetingen van het raam zelf, maar ook de afstand tussen de steunen. Deze metingen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de raamdecoratie goed kan worden bevestigd en niet in conflict komt met eventuele obstakels zoals handgrepen of vensterbanken.

Wees geduldig en dubbelcheck

Neem de tijd om nauwkeurige metingen te doen en dubbelcheck je resultaten voordat je een bestelling plaatst of de raamdecoratie installeert. Het is beter om iets langer bezig te zijn met meten dan later teleurgesteld te worden door een slechte pasvorm.

Bepaal de juiste gordijnlengte

Heb je tapijt? Meet dan de lengte van de gordijnen tot 1-2 centimeter boven de vloer. Dan kun je de gordijnen makkelijk openen en sluiten. Gordijnen die precies tot aan de vloer hangen ogen netjes en clean. Het is echter wel een uitdaging om de gordijnroede daarbij precies op de juiste hoogte te hangen. Een luxe effect kun je bereiken door de gordijnen langer dan tot aan de vloer te maken. Zeker bij gordijnen van luxe stof zorgt dit voor een mooi effect. Omdat de onderkant van de gordijnen op de vloer ligt, kunnen je gordijnen wel iets sneller vies of stoffig worden.

Inmeetafspraak