CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Monteren van raamdecoratie: tips van onze monteurs

Zie je er tegenop om je nieuwe raamdecoratie zelf op te hangen? Niet nodig! Met onze tips kan iedereen zelf gordijnen monteren. En om maar gelijk met de belangrijkste tip in huis te vallen: Neem de tijd. Door rustig te kijken en te meten voorkom je dat de raamdecoratie straks scheef of verkeerd hangt of dat bijvoorbeeld de ramen niet meer goed kunnen openen of sluiten. Dat zou zonde zijn! Wil je weten waar je verder op kunt letten bij het monteren van raamdecoratie? Lees dan gauw verder.

Meet nauwkeurig

Voordat je de raamdecoratie ophangt, moet je eerst goed de maten van je ramen opmeten. Gebruik een gewoon meetlint en schrijf op hoe breed en hoe hoog je raam is. Het is belangrijk om deze metingen te controleren voordat je de raamdecoratie bestelt, omdat dit ervoor zorgt dat het perfect zal passen en er mooi uitziet. Voordat je begint met ophangen, kijk je nog een keer of de maten kloppen. Als er iets niet goed is, kun je het product nog aanpassen voordat je het ophangt. Zo zorg je ervoor dat alles er netjes uitziet als je klaar bent.

Kies de juiste bevestigingsmethode

Afhankelijk van het type raamdecoratie dat je hebt gekozen, zijn er verschillende bevestigingsmethoden. Je kunt gordijnen in de dag of op de dag monteren, kiezen voor gordijnen in een frame of voor gordijnen aan een rails. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmethode kiest op basis van het type raamdecoratie en de structuur van je ramen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je nieuwe raamdecoratie geleverd is, is het tijd om de montage voor te bereiden. Grote kans dat je bij het monteren van de gordijnen in de hoogte moet werken. Een vouwladder of telescoopladder is dan ideaal. Je kunt alle locatie daarmee goed bereiken en je weet zeker dat je alles netjes recht kunt ophangen. Lees vooraf ook altijd de montagehandleiding voor specifieke instructies voor jouw nieuwe gordijnen.

Gebruik het juiste gereedschap

Naast een ladder, zijn er nog een aantal dingen die je kunt klaarleggen: het gereedschap.

Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt voordat je begint met monteren. Dit kan een boormachine, schroevendraaier, meetlint, waterpas en potlood omvatten. Het gebruik van het juiste gereedschap zorgt ervoor dat je de bevestigingsbeugels of houders stevig en recht kunt installeren.

Markeer de positie van de bevestigingspunten

Voordat je begint met het bevestigen van je raamdecoratie, is het belangrijk om de juiste positie voor de bevestigingspunten te markeren. Gebruik een potlood en een waterpas om ervoor te zorgen dat deze punten op de juiste hoogte en breedte zitten, zodat alles mooi gelijk en recht komt te hangen.

Zorg er ook voor dat je de locatie van de steunen goed bepaalt, aangezien een montagestang altijd twee steunen nodig heeft, meestal aan de zijkanten, om ervoor te zorgen dat het rolgordijn recht hangt. Plaats eerst de steunen op de montagestang en houd het rolgordijn op de gewenste plek. Teken de positie van de steunen af en gebruik een boormachine om ze op die plekken te bevestigen. Een laatste check met de waterpas zorgt ervoor dat alles keurig recht hangt voor een professionele uitstraling.

Lukt het niet in je eentje? Vraag om hulp!

Het kan natuurlijk zijn dat het toch niet helemaal lukt of dat je wel een extra paar handen kunt gebruiken. Aarzel dan niet om hulp in te roepen. Vraag een familielid, vriend of buurman om je te assisteren. Samen hang je de raamdecoratie veilig en stevig op.

Onthoud dat het monteren van raamdecoratie een vaardigheid is die oefening en aandacht voor detail vereist. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden, is het altijd een goed idee om één van onze raamdecoratie monteurs in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles perfect wordt geïnstalleerd.

BONUSTIP: Kies voor raamdecoratie zonder boren

Raamdecoratie monteren is niet moeilijk. Maar wil je het jezelf extra gemakkelijk maken? Kies dan voor onze EasyFrame raamdecoratie zonder boren. Bevestig staalband op de glaslatten en klik hier het frame met de raamdecoratie op. Dat is alles!

Inmeetafspraak