CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
      10-15 werkdagen levertijd*

    10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Onderhoudstips plisségordijnen: Zo maak je plisségordijnen schoon

Wanneer je kiest voor plisségordijnen, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door de plisségordijnen goed te onderhouden, weet je zeker dat de gordijnen lang mee gaan. En er is goed nieuws: plisségordijnen schoonmaken is heel eenvoudig. Voor je het weet zien jouw plisségordijnen er weer als nieuw uit. We delen graag een aantal handige tips waarmee je jouw plisségordijnen in een handomdraai schoonmaakt.

Wat staat er in het schoonmaakvoorschrift?

Het is misschien een inkoppertje, maar het schoonmaakvoorschrift van je plisségordijnen vertelt vaak al veel over het onderhoud. Omdat ieder materiaal anders is, verschillen ook de onderhoudsmethoden. Alle plisségordijnen kunnen worden afgestoft met een plumeau. Er zijn ook plisségordijnen die je kan schoonmaken met een doek. Sommige plisségordijnen zijn zelfs met de hand te wassen! Lees voor het schoonmaken de voorschriften. Het is natuurlijk zonde als je de stof beschadigt door de gordijnen op de verkeerde manier schoon te maken.

Afstoffen met plumeau

Bij het schoonmaken van plisségordijnen is de plumeau je beste vriend. Hiermee verwijder je gemakkelijk het stof van de gordijnen. Veeg de plumeau zachtjes over de gordijnen om het stof effectief te verwijderen. Gebruik voor deze klus liever geen stofzuiger, daar kun je de plisségordijnen mee beschadigen.

Plisségordijnen reinigen met een (vochtige) doek

Soms is alleen afstoffen met een plumeau niet voldoende. Bijvoorbeeld als het vlekken of ander blijvend vuil op je plisségordijnen zitten. Pak dan na het afstoffen een vochtig doekje of een zachte spons met lauwwarm water en dep daarmee zachtjes op de stof om de vlekken te verwijderen.

Gordijnen handwassen

Sommige plisségordijnen kun je met de hand wassen. Volg daarbij de volgende stappen:
 

 • Klik de boven- en de onderkant van uw gordijn uit de omlijsting.
 • Leg het gordijn in een lauwwarm badje met niet-synthetisch wasmiddel, zoals soda of groene zeep.
 • Laat de stof ongeveer 2 uur weken
 • Gebruik lauwwarm water om de stof voorzichtig af te spoelen. Blijf spoelen tot alle zeepresten verdwenen zijn.
 • Hang het gordijn te drogen en let er daarbij op dat de vouwen intact blijven.

Houd je plisségordijnen schoon en fris

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je ervoor zorgen dat je plisségordijn er altijd als nieuw uitziet. Door regelmatig af te stoffen met een plumeau houd je het stof onder controle en voorkom je ophoping. Mocht er toch een vlek ontstaan, gebruik dan een vochtige doek of zachte spons met lauwwarm water om de vlekken voorzichtig te verwijderen. En als je plisségordijnen het toelaten, kun je ze zelfs met de hand wassen volgens de juiste stappen. Zorg ervoor dat je de voorschriften leest om de stof niet te beschadigen. Met deze zorg en aandacht kun je lang genieten van je plisségordijnen en blijven ze er fris en schoon uitzien in je interieur.

Inmeetafspraak