CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
      10-15 werkdagen levertijd*

    10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Wave gordijnen ophangen: een stap-voor-stap handleiding

Wave gordijnen zijn een populaire keuze voor moderne interieurs. Ze geven een strakke en elegante uitstraling aan je ramen en zijn bovendien eenvoudig te bedienen. In deze blog leggen we je stap-voor-stap uit hoe je wave gordijnen ophangt, zodat je zelf aan de slag kunt en je interieur een stijlvolle upgrade kunt geven.

Wat zijn wave gordijnen?

Wave gordijnen onderscheiden zich door hun gelijkmatige golvende plooien. Deze plooien worden gecreëerd door een speciale ophangmethode waarbij de gordijnstof aan een waveband wordt bevestigd. Hierdoor hangen de gordijnen altijd netjes en gelijkmatig, zonder dat je ze steeds hoeft te corrigeren.

Benodigdheden

Voor het ophangen van wave gordijnen heb je de volgende materialen nodig:

 • Wave gordijnen
 • Gordijnrails met wave runners
 • Meetlint
 • Potlood
 • Boormachine en schroeven
 • Waterpas
 • Ladder

Stap 1: meten en markeren

Begin met het opmeten van de breedte van je raam. Meet vanaf de ene kant van de muur tot de andere kant waar je de gordijnrails wilt bevestigen. Markeer de plekken waar de schroeven moeten komen met een potlood. Zorg ervoor dat de markeringen waterpas zijn, zodat je gordijnrails straks recht hangt.

Stap 2: bevestigen van de gordijnrails

Gebruik een boormachine om gaten te boren op de gemarkeerde plekken. Plaats pluggen in de gaten en schroef de gordijnrails stevig vast aan de muur of het plafond. Controleer met een waterpas of de rails recht hangt.

Stap 3: bevestigen van de wave runners

Schuif de wave runners in de gordijnrails. Deze runners zorgen ervoor dat de gordijnen in gelijkmatige golven hangen. Zorg ervoor dat de runners gelijkmatig verdeeld zijn over de hele lengte van de rails.

Stap 4: ophangen van de gordijnen

Bevestig de waveband aan de bovenkant van de gordijnen. Dit doe je door de haken van de wave runners door de lussen van de waveband te steken. Begin aan één kant en werk systematisch naar de andere kant toe. Zorg ervoor dat de plooien gelijkmatig verdeeld zijn en dat de gordijnen soepel kunnen bewegen.

Bekijk onze video op YouTube voor een stap-voor-stap uitleg.

Stap 5: afwerking

Controleer of de gordijnen netjes hangen en of ze gemakkelijk open en dicht kunnen. Pas indien nodig de positie van de runners aan om de plooien gelijkmatig te verdelen. Maak de gordijnen schoon met een stofdoek of een zachte borstel om eventuele stofdeeltjes te verwijderen.

Tips voor onderhoud

Wave gordijnen zijn relatief onderhoudsvriendelijk. Hier zijn enkele tips om ze in topconditie te houden:

 • Stof de gordijnen regelmatig af om ophoping van stof te voorkomen.
 • Laat de gordijnen chemisch reinigen indien nodig. Volg altijd de wasvoorschriften van de fabrikant.
 • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de stof kunnen beschadigen.

Conclusie

Het ophangen van wave gordijnen is een eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren met de juiste materialen en een beetje geduld. Door de stappen in deze handleiding te volgen, zorg je ervoor dat je wave gordijnen netjes en gelijkmatig hangen, wat bijdraagt aan een stijlvolle en moderne uitstraling van je interieur. Veel succes!

 

Inmeetafspraak