Webshoptoppers keurmerk
CBW, zeker van uw aankoop
Bekend van:
Bekend van: RTL4 Bekend van: SBS6 Bekend van: NET5

CBW, zeker van uw aankoop

Webshoptoppers keurmerk
Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we u A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kunt u makkelijk GRATIS kleurstalen bestellen. Zo kunt u nog beter bepalen welke kleur raamdecoratie het beste bij uw huis/inrichting past. De kleurstalen zijn met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Lees meer
2 jaar garantie2 jaar garantie

U krijgt 2 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken.

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland worden GRATIS bij u thuis geleverd door onze vervoerder NE Distriservice. Voor Belgische klanten bedragen de verzendkosten € 12.95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Uw bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen bij u thuis bezorgd. M.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Raamdecoratie geschikt voor schuifpui

 

Raamdecoratie geschikt voor schuifpui

Bent u van plan om raamdecoratie aan te schaffen voor een schuifpui? Dan kunt u wellicht in uw zoektocht wel wat professioneel advies gebruiken. Want welke raamdecoratie is geschikt voor een schuifpui en hoe zit het met de montage? Waar dient u op te letten? In deze blog ontdekt u verschillende oplossingen voor raambekleding voor de schuifpui.

Welke raambekleding voor schuifpui?

Een schuifpui is een glazen schuifdeur die vooral gebruikt wordt om binnenshuis met buitenshuis te verbinden. Een schuifpui wordt voornamelijk gebruikt als toegangsdeur om van binnen naar het terras, het balkon of de tuin te gaan. Omdat de schuifpui vaak uit een grote glazen wand bestaat, kan deze de woning optisch vergroten.

Als het buiten donker wordt, de zon te fel naar binnen schijnt of als u inkijk wilt voorkomen, is raambekleding voor de schuifpui een goed idee. Bovendien zet u met de juiste raamdecoratie eenvoudig een stijlvol accent in uw woning. In principe is verschillende raamdecoratie geschikt voor de schuifpui.

Wel dient u er op te letten dat de raambekleding de bediening van de schuifpui niet in de weg zit. In dit artikel nemen we de mogelijkheden onder de loep.

Gordijnen voor de schuifpui

Erg geschikt als raambekleding voor de schuifpui zijn gordijnen. Het voordeel is dat u een gordijn eenvoudig opzij kunt schuiven als u de pui wilt bedienen. Ook is een combinatie met andere raamdecoratie vaak mogelijk. Gordijnen voor de schuifpui zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor vitrages, inbetweens of overgordijnen.

Met vitrages voor de schuifpui komt er nog zonlicht door en is de inkijk niet volledig weg. Als u kiest voor inbetweens kunt u zelf nog wel uit het raam kijken, maar kunnen anderen niet meer naar binnen kijken. Met overgordijnen voor de schuifpui verduistert u het zicht van zowel binnen als buiten uit.

 

Rolgordijnen voor de schuifpui

Ook rolgordijnen zijn erg geschikt als raambekleding voor een glazen schuifdeur. Een rolgordijn is makkelijk te bedienen met een koord, waardoor u eenvoudig zelf de gewenste lichtinval bepaalt. Rolgordijnen voor de schuifpui zijn er in allerlei materialen en kleuren, waardoor er voor iedere woonstijl een passende variant te vinden is.

Plisségordijnen voor de schuifpui

Plisségordijnen zijn een prima idee voor raambekleding voor een schuifpui. Plisségordijnen worden tussen zowel de bovenzijde alsook de onderzijde van de glazen deur gespannen, waardoor de stof mooi aansluit. De meeste plisségordijnen zijn uitgevoerd met een 'top down, bottom up'- koord systeem, wat wil zeggen dat u de plissés van zowel onder als boven in kunt schuiven. Dit ziet er niet alleen elegant uit, maar zo bepaalt u zelf volledig hoeveel van de schuifpui u bedekt.

Jaloezieën voor de schuifpui

Erg populair zijn jaloezieën voor de schuifpui, ook wel lamellen voor de schuifpui genoemd. In principe zijn lamellen de stroken waaruit de jaloezie is opgebouwd. Als mensen spreken van lamellen worden vaak de verticale lamellen bedoeld. Een nadeel van deze lamellen als raambekleding voor de schuifpui is dat u de lamellen steeds aan de kant moet schuiven als u de glazen schuifdeur gebruikt.

Ook bij jaloezieën voor de schuifpui is het zo dat de complete jaloezie opgetrokken dient te worden als u de pui gebruikt. De lamellen stapelen zich hierbij bovenaan op. Het is belangrijk dat de totale pakkethoogte van de ingeschoven jaloezie de schuifpui niet in de weg zit. Daarom wordt er minder vaak gekozen voor houten jaloezieën voor de schuifpui maar eerder voor de aluminium variant. Omdat de lamellen van aluminium dunner zijn, is de pakkethoogte minder. Dat maakt aluminium jaloezieën beter geschikt als schuifpui raambekleding.

Raamdecoratie voor schuifpui kopen? Eenvoudig en veilig online

Wij hopen u met dit artikel inspiratie te hebben gegeven voor het kiezen van een geschikte raamdecoratie voor uw schuifpui. Wat u ook kiest, bij ons kunt u terecht voor een perfecte oplossing voor uw raamsituatie. Of u daarbij nu raambekleding voor een grote schuifpui zoekt of juist voor een kleiner formaat maakt daarbij niet uit. Wij maken al onze raambekleding op maat en voorzien u graag van professioneel advies.

Wij hebben geen fysieke winkel en leveren ook onze schuifpui raambekleding direct uit eigen fabriek. Hierdoor profiteert u van betaalbare topkwaliteit. Bovendien heeft u uw raamdecoratie voor de schuifpui snel in huis: wij leveren binnen 10-15 werkdagen uw raambekleding op maat.

 

 

 

Gratis kleurstalen