CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
      10-15 werkdagen levertijd*

    10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Raamdecoratie montage: alles wat je moet weten

Raamdecoratie is een belangrijk element in elke ruimte. Het biedt privacy, vermindert lichtinval en geeft een persoonlijk tintje aan de ruimte. Maar het monteren van raamdecoratie kan een uitdaging zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Hieronder zullen we alles bespreken wat je moet weten over het monteren van je gloednieuwe raamdecoratie!

Welk gereedschap heb je nodig?

Voordat je begint met het monteren van raamdecoratie, moet je ervoor zorgen dat je de juiste tools hebt. Welke gereedschappen je precies nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van het type raamdecoratie. Een aantal veel gebruikte tools zijn:

 • Meetlint of rolmaat: dit heb je nodig om de afmetingen van het raam te meten en de juiste lengte van de raamdecoratie te bepalen.
 • Boor: je zult een boor nodig hebben om gaten in de muur of het raamkozijn te maken voor de bevestigingsbeugels.
 • Schroevendraaier: dit heb je nodig om de bevestigingsbeugels aan de muur of het raamkozijn te bevestigen.
 • Potlood: je hebt een potlood nodig om de positie van de bevestigingsbeugels te markeren voordat je gaat boren.
 • Waterpas: dit heb je nodig om ervoor te zorgen dat de raamdecoratie recht hangt.

Soorten montage

Er zijn verschillende manieren om raamdecoratie te monteren, afhankelijk van het type raamdecoratie en het type raam waarop je het gaat monteren. Enkele veelvoorkomende manieren om raamdecoratie te monteren zijn:

 • Op het raamkozijn: bij deze methode wordt de raamdecoratie direct op het raamkozijn bevestigd. Dit is een goede optie als je de raamdecoratie wilt monteren zonder gaten in de muur te maken.
 • In de dag: hierbij wordt de raamdecoratie in de dag bevestigd, tussen het raamkozijn en de muur. Deze methode zorgt voor een strakke en naadloze afwerking.
 • Op de muur: bij deze methode wordt de raamdecoratie direct op de muur bevestigd. Dit is een goede optie als je de raamdecoratie wilt monteren op een muur zonder raamkozijn.
 • Plafondmontage: bij deze werkwijze wordt de raamdecoratie aan het plafond bevestigd. Dit is een goede optie als je de raamdecoratie wilt ophangen in een ruimte zonder raamkozijn of op een hoog raam.

Het type montage dat je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden van de ruimte.

Belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten

Wanneer je gaat beginnen met het monteren van raamdecoratie, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je ervoor zorgen dat de raamdecoratie past bij de afmetingen van het raam. Meet daarom het raam zorgvuldig op voordat je de raamdecoratie koopt, en houd rekening met eventuele obstakels zoals deurknoppen of lichtschakelaars. Zorg er daarnaast ook voor dat je de montage-instructies zorgvuldig leest voordat je als een kip zonder kop begint met het monteren.

Houd een waterpas bij de hand om ervoor te zorgen dat de raambekleding na monteren mooi recht hangt. Dit kun je het beste checken voordat je de bevestigingsbeugels definitief vastzet. Als de raamdecoratie niet recht hangt, kan dit ervoor zorgen dat het niet goed werkt of er slordig uitziet. En dat wil natuurlijk niemand! Houd ook in het achterhoofd dat sommige soorten raambekleding zwaarder zijn dan andere en daardoor meer steun nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten jaloezieën, deze moeten stevig worden bevestigd om te voorkomen dat ze vallen of beschadigen.

Wanneer alles vastgezet is, check dan vooral nog een keer of alles goed bevestigd is. Trek niet te hard aan de raamdecoratie. Het zou zonde zijn als de bevestigingsbeugels direct weer loskomen. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het misschien een goed idee om een professional in te huren om de raamdecoratie voor je te monteren. Zo kun je lekker achterover leunen terwijl je raamdecoratie netjes en naar wens gemonteerd wordt!

Het monteren van raamdecoratie kan een uitdaging zijn, maar met het juiste gereedschap en een beetje voorbereiding kan het een relatief eenvoudige taak zijn. Lees de instructie vooral zorgvuldig na en bekijk de video’s voordat je begint. Door alle stappen te volgen,  kun je in no-time genieten van je nieuwe raambekleding!

 

Inmeetafspraak