CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Bespaar deze winter geld met isolerende raambekleding

We kunnen er niet omheen: De energieprijzen rijzen de pan uit. Vooral tijdens de koude maanden betekent dit meer stoken en dus hogere kosten. Maar er is een slimme manier om de energierekening in bedwang te houden: isolerende raambekleding.

Het ultieme doel? Energie vermijden, want de goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Dus hoe kun je deze winter minder energie verbruiken? Eerste stap: zet de verwarming een paar graden lager en trek een warme trui aan. Zo bespaar je zonder in te leveren op comfort.

Natuurlijk willen we geen ijspaleis van ons huis maken. Volledig de verwarming uitzetten is dan ook geen slimme zet. Wat kunnen we wel doen? Slimme isolatie-opties overwegen. Daarbij kun je denken aan spouwmuurisolatie of dubbelglas. Maar er is een nog makkelijkere manier: isolerende raambekleding. Vooral als je grote ramen hebt, is dit een game changer.

Hoe kun je isoleren met raambekleding?

Isoleren met raambekleding is net als een extra jas voor je ramen. Het beschermt je woning tegen de buitenkou en houdt de binnenwarmte vast. De speciale materialen zorgen ervoor dat de temperatuur binnen stabiel blijft, wat betekent dat het in de winter lekker warm blijft. Zo bespaar je energie en blijft het comfortabel in huis.

Wil je de materialen van jouw favoriete isolerende raambekleding eerst thuis voelen en bekijken? Bestel dan gratis kleurstalen.

Hoeveel kun je besparen met isolerende raambekleding?

Stel je eens voor: Op een winterse dag zit je gezellig en warm binnen, terwijl de kou buiten blijft. Dat kun je bereiken met isolerende raambekleding. Hoeveel je daarmee kunt besparen is afhankelijk van je woning. Als je huis nu heel slecht geïsoleerd is, dan kun je de grootste winst boeken door te werken aan de isolatie. Als je huis al heel goed geïsoleerd is, dan is het minder groot, maar nog steeds de moeite waard.

Hoeveel je kunt besparen met isolerende raambekleding, hangt ook af van de gordijnen die je kiest. Er is dus geen eenduidig antwoord over hoeveel euro je kunt besparen. Geschat wordt  dat een appartement met dubbelglas zo’n €13 per jaar kan besparen op de stookkosten door te kiezen voor rolgordijnen. Voor vrijstaande huizen met enkelglas kunnen dubbele plisségordijnen met inwendige aluminium coating maar liefst €270 per jaar besparen. Klinkt goed, toch? Lees snel verder om erachter te komen voor welke raambekleding jij het beste kunt kiezen.

Wat is de beste isolerende raambekleding?

Als het om raambekleding gaat, is de keuze enorm. Bij Topjaloezieen hebben we een ruim aanbod in jaloezieen, plissegordijnen, gordijnen, rolgordijnen en horren. Maar voor welk product kun je het beste kiezen als je als doel hebt om je raampartijen zo goed mogelijk te isoleren?

Gordijnen

Alle gordijnen die je dicht kunt doen, hebben een isolerende werking. Ga je voor maximaal isolerend vermogen? Kies dan voor gordijnen met een verduisterende voering (black-out) in plaats van inbetween gordijnen.

Enkel glas met goede isolerende gordijnen isoleert ongeveer net zo goed als dubbelglas. Bovendien zijn gordijnen leuker om te kopen dan dubbelglas. Door nieuwe gordijnen aan te schaffen, kun je gelijk een groot deel van je interieur een update geven.

Honingraat plisségordijnen

Honingraat plisségordijnen zijn ook een hele goede keuze als je de ramen verder wilt isoleren. Dit type gordijn heeft twee lagen stof met een honingraatstructuur. Deze structuur isoleert goed omdat het lucht vasthoudt. Zo houden deze gordijnen extra goed de warmte vast.

Inmeetafspraak