CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we u A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kunt u makkelijk GRATIS kleurstalen bestellen. Zo kunt u nog beter bepalen welke kleur raamdecoratie het beste bij uw huis/inrichting past. De kleurstalen zijn met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

U krijgt 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken.

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland worden GRATIS bij u thuis geleverd door onze vervoerder NE Distriservice. Voor Belgische klanten bedragen de verzendkosten € 12.95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Uw bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen bij u thuis bezorgd. M.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

De beste raamdecoratie voor uw keuken? 4 tips - Topjaloezieën.nl

De beste raamdecoratie voor uw keuken

Is uw keuken toe aan nieuwe raamdecoratie? Omdat de keuken een ruimte is waarin met vocht en hitte gewerkt wordt, is niet elke soort raambekleding even geschikt. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de nieuwe raamdecoratie voor in uw keuken. Wij geven 4 tips en zetten onze favoriete opties voor u uiteen, lees snel verder!

Wat maakt raamdecoratie geschikt voor de keuken?

De keuken is een plek waar het hele gezin gezellig samenkomt om te koken, eten, keuvelen of af te wassen. Sfeer is daarbij belangrijk, maar functionaliteit speelt zeker ook een grote rol bij het vinden van de juiste raamdecoratie. Bij het kiezen van de raambekleding voor de keuken is het zinvol om eerst na te gaan waar de raamdeco precies komt te hangen. Een plekje vlak bij het fornuis of de kraan stelt immers andere eisen dan een montage naast de eettafel. In de regel zijn er 4 zaken om rekening mee te houden.

1. Vocht, stoom en warmte

Raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende materialen en niet elk materiaal kan even goed tegen de werking van water en hitte. Hout is bijvoorbeeld een natuurmateriaal dat – afhankelijk van de houtsoort – gevoelig(er) is voor kromtrekken en verkleuren onder invloed van luchtvochtigheid- en temperatuurwisselingen. Gaat u de raamdecoratie dicht bij het aanrecht plaatsen, dan kan het dus slimmer zijn om te kiezen voor een water- en hittebestendig materiaal, bijvoorbeeld kunststof of aluminium.

2. Snel hygiënisch schoon

In de keuken zijn olie, boter en vetten heerlijke smaakmakers en bak- en braad-helden, maar voor een schone raampartij zijn deze substanties iets minder gunstig. Het kan daarom handig zijn om voor de keuken te kiezen voor raamdecoratie die gemakkelijk schoon te maken is. Materialen als aluminium en kunststof zijn eenvoudig te reinigen met een natte doek en eventueel wat sop; voor raamdecoratie van stof is dit juist weer lastiger. Stoffen raambekleding is daarom beter geschikt voor ramen die verder van het keukenblok verwijderd zijn.

3. De nodige privacy

De keuken bevindt zich vaak aan de straatzijde van het huis. Tijdens het koken en de gezelligheid kan het soms prettig zijn om net dat beetje extra privacy te hebben, zeker tijdens de donkere wintermaanden wanneer iedereen gemakkelijk uw verlichte keuken inkijkt. Met de juiste vorm van raambekleding heeft u zelf in de hand hoeveel inkijk uw keuken heeft, bijvoorbeeld door te spelen met semi-transparante materialen en lichtinval.

4. Geheel in stijl

Als alle praktische eisen zijn afgetikt, dan verdient ook het uiterlijk van uw binnenzonwering de nodige aandacht. Raamdecoratie heeft met vorm, kleur, materiaal en lichtinval een grote impact op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Is uw keuken landelijk of juist strak ingericht? Wilt u een vleugje romantiek of juist een modern tintje? Verschillende stijlen raambekleding hebben elk hun eigen uitwerking op uw keuken.

Onze favorieten

Welke raamdecoratie komt met bovenstaande punten in het achterhoofd nu het best tot zijn recht in de keuken? Wij delen onze top 4 met u.

1. Aluminium of kunststof jaloezieën in de keuken

Met stip op 1 een vorm van raamdecoratie die op elke plek in de keuken kan: jaloezieën van aluminium of kunststof. Deze materialen behouden hun vorm en kleur onder verschillende omstandigheden. Ook zijn ze eenvoudig en snel schoon te maken, wat aluminium en PVC jaloezieën ook geschikt maakt als raambekleding vlak naast het aanrecht. Onze kunststof jaloezieën kunnen bovendien worden uitgevoerd met houtnerf, waarmee ze haast niet van echt hout te onderscheiden zijn. Win-win!

2. Houten jaloezieën in de keuken

Toch liever de warmte van echt hout in de keuken? Dan kunt u ook jaloezieën van hout overwegen. De houten jaloezieën van Topjaloezieën.nl worden gemaakt van sterk abachi-hout en lindehout, 2 houtsoorten die relatief goed bestand zijn tegen kromtrekken door vocht. Voor de langste levensduur raden we aan om lamellen regelmatig beide kanten te kantelen om de kans op uitzetten te minimaliseren.

3. (Duo-)rolgordijnen in de keuken

Gordijnen zijn ontzettend sfeervol, maar niet de meest praktische optie voor in de keuken. Wilt u wel de knusse sfeer van gordijnen, dan zijn rolgordijnen in de keuken een prima alternatief. Dit type raamdecoratie is gemaakt van stof en daardoor wel lastiger smetteloos te houden. Om die reden komt een rolgordijn beter tot zijn recht voor raampartijen die verder van het fornuis verwijderd zijn. Als u graag veel privacy wil maar niet wil inleveren op lichtinval, dan is een duo-rolgordijn voor u een goede optie.

 

4. Plisségordijnen in de keuken

Heeft u graag maximale controle over de mate van privacy in uw keuken? Een plisségordijn met ‘top down, bottom up’-bediening kunt u op elke gewenste plek op het raam vastzetten: hoog, laag, middenin, een groot gedeelte bedekt of juist een klein gedeelte. Ook deze stoffen raambekleding is minder geschikt voor recht achter het aanrecht, maar geeft een huiselijke sfeer aan ramen die verder van het keukenblok verwijderd zijn.

Gratis inmeetafspraak