CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Zo kies je de juiste ophangmethode voor je rolgordijn

Bestel je rolgordijnen bij Topjaloezieën.nl? Dan is het belangrijk om na te denken over hoe je deze gaat ophangen. Maar hoe kies je de juiste ophangmethode? Dat leggen we je graag even uit!

Rolgordijnen: de verschillende opties

Hoe je rolgordijnen ophangt, bepaalt voor een deel ook de uitstraling van je gordijnen en de manier waarop je ze bedient. Om de beste ophangmethode te bepalen, houdt je rekening met het type raam, de gewenste mate van privacy en het installatiegemak.

Meet je raam op

De eerste stap bij het kiezen van gordijnen en een ophangmethode is het opmeten van het raam. Meet zowel de breedte als de hoogte van het raamkozijn om ervoor te zorgen dat de rolgordijnen goed passen. Vind je het lastig om je ramen heel precies op te meten? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Tijdens het inmeten kan onze monteur je ook uitgebreid adviseren over de mogelijkheden op het gebied van gordijnsoorten, stoffen, kleuren, materialen en montagemogelijkheden.

Kies je favoriete type rolgordijn

Er zijn verschillende soorten rolgordijnen, zoals standaard rolgordijnen, duo rolgordijnen en dakraam rolgordijnen. Bepaal welk type rolgordijn het beste past bij jouw behoeften en woonstijl.

Heb je een rolgordijn gekozen? Dan kies je daarbij natuurlijk ook direct de goede kleur. Met onze gratis kleurstalen kun je jouw favoriete kleuren en materialen thuis voelen en bekijken.

Montagemogelijkheden

Een rolgordijn kun je ‘in de dag’ of ‘op de dag’ monteren. Bij het monteren in de dag, wordt het rolgordijn binnen het raamkozijn geplaatst. Hiermee creëer je een strakke look waarbij het raamkozijn zichtbaar blijft. Leuk als je bijzondere raamlijsten of andere decoratieve details bij het kozijn wilt laten zien! Wil je dat het rolgordijn het hele raam bedekt en meer opvalt? Dan kun je het rolgordijn op de dag monteren. Het rolgordijn bedekt dan het raam én het kozijn.

Mooi geïntegreerd of uitgesproken blikvanger

Nu je weet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van rolgordijnen, kleuren en montage, is het tijd om te kiezen. Met montage in de dag valt het gordijn minder op en vormt de raamdecoratie echt één geheel met de rest van het interieur. Door rolgordijnen op de dag te monteren springen ze meer in het oog. Omdat zowel raam als kozijn hierbij volledig bedekt wordt, is er ook minder kans op lichtinval langs het gordijn. Dat maakt op de dag montage extra geschikt voor rolgordijnen in de slaapkamer.

Zelf monteren of laten doen?

Als je een klein beetje handig bent, kun je de rolgordijnen van Topjaloezieën.nl zelf monteren. Gebruik de montageinstructie op onze website zodat je precies weet wat je moet doen. Heb je meerdere gordijnen bij ons besteld? Dan kun je ook gebruikmaken van onze montageservice. Een monteur van Topjaloezieën komt dan bij je langs om de gordijnen perfect op hun plek te hangen.

Inmeetafspraak