CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kun je nu makkelijk gratis kleurstalen bestellen. Zo kies je nog beter de perfecte kleur voor jouw raamdecoratie. Binnen 1-2 werkdagen heb je ze al in huis!

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

We geven 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken. Lees hier alle voorwaarden. 

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland bezorgen we gratis bij je thuis met onze vervoerder NE Distriservice. Voor onze Belgische klanten zijn de verzendkosten € 12,95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Je bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen thuis geleverd, m.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Houd het hoofd koel met jaloezieën en gordijnen: De ideale combinatie om warmte buiten te weren

Het is warm buiten! Maar gelukkig is er een eenvoudige truc om die warmte buiten te houden en een heerlijk koel binnenklimaat te creëren. Door het slim combineren van jaloezieën en gordijnen kun je genieten van een comfortabel en verfrissend huis, zonder dat je afhankelijk bent van airconditioning. In dit blogartikel delen we graag enkele praktische tips om jouw huis koel te houden. Leun achterover, pak een verfrissend drankje en ontdek hoe jaloezieën en gordijnen jou kunnen helpen om het hoofd koel te houden tijdens warme dagen.

Jaloezieën: Reguleer de lichtinval op jouw manier

Laten we beginnen met de jaloezieën, een veelzijdige raamdecoratie die niet alleen privacy biedt, maar ook een belangrijke rol speelt in het reguleren van de temperatuur in huis. Door de lamellen in een bepaalde hoek te kantelen, kun je de intensiteit van het zonlicht dat naar binnen komt verminderen. Hierdoor wordt de warmte en verblinding verminderd, terwijl je nog steeds kunt genieten van een aangenaam verlichte ruimte. Met jaloezieën heb je de controle over de lichtinval en kun je het binnenklimaat naar jouw wens aanpassen.

Gordijnen: Versterk de warmtewering

Om het binnenklimaat nog verder te optimaliseren, voegen we gordijnen toe aan de mix. Gordijnen met een dichte stof en een lichte kleur kunnen de warmtewering versterken. Ze houden het zonlicht grotendeels tegen en reflecteren de warmte, waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien voegen gordijnen een stijlvolle touch toe aan je interieur, waardoor je niet alleen praktisch bezig bent, maar ook je huis een nieuwe uitstraling geeft.

Lichte tinten gordijnstof weerkaatsen zonlicht

Naast jaloezieën en gordijnen is het gebruik van lichte tinten raambekleding een effectieve manier om de warmtewering te versterken. Lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht en minimaliseren de opname van warmte in de ruimte. Denk aan tinten zoals crème, wit, lichtgrijs en pastelkleuren. Door te kiezen voor raambekleding met lichte tinten, kun je de hitte buiten houden en tegelijkertijd een frisse en lichte uitstraling aan je interieur geven.

Een echte aanrader voor lichte tinten raambekleding is Japandi raamdecoratie. Japandi raamdecoratie is dé trend van dit moment en combineert de rustgevende esthetiek van de Japanse stijl met het minimalistische en functionele karakter van Scandinavisch design.

Denk aan prachtige bamboe jaloezieën of lichte gordijnen met subtiele patronen. Met Japandi raamdecoratie creëer je een evenwichtige en kalmerende omgeving, waarin de warmte buiten blijft en de rust naar binnen straalt.

Hoe werkt isolatie met jaloezieën en gordijnen?

Wanneer je jaloezieën en gordijnen samen gebruikt, creëer je een effectieve barrière tegen de hitte. De jaloezieën blokkeren direct zonlicht, terwijl de gordijnen voorkomen dat warmte zich door de kamer verspreidt. Op deze manier blijft het binnen lekker koel, zelfs tijdens de warmste zomerdagen. Het beste van alles is dat deze simpele combinatie niet alleen zorgt voor comfort, maar ook energiebesparing oplevert door het verminderen van het gebruik van airconditioning. Het is een win-win situatie!

Maak van je huis een verkoelend toevluchtsoord

Met de combinatie van jaloezieën en gordijnen kun je op een eenvoudige en stijlvolle manier de warmte buiten houden. De raamdecoratie biedt niet alleen verkoeling, maar geeft je ook controle over de lichtinval en voegt een decoratief element toe aan je interieur. Laat jouw huis een oase van verkoeling worden en ga op zoek naar de perfecte jaloezieën en gordijnen die passen bij jouw stijl en smaak.

Inmeetafspraak