Webshoptoppers keurmerk
CBW, zeker van uw aankoop
Bekend van:
Bekend van: RTL4 Bekend van: SBS6 Bekend van: NET5

CBW, zeker van uw aankoop

Webshoptoppers keurmerk
Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we u A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kunt u makkelijk GRATIS kleurstalen bestellen. Zo kunt u nog beter bepalen welke kleur raamdecoratie het beste bij uw huis/inrichting past. De kleurstalen zijn met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Lees meer
2 jaar garantie2 jaar garantie

U krijgt 2 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken.

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland worden GRATIS bij u thuis geleverd door onze vervoerder NE Distriservice. Voor Belgische klanten bedragen de verzendkosten € 12.95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Uw bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen bij u thuis bezorgd. M.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Raamdecoratie voor de kinderkamer? 4 tips - Topjaloezieën.nl

Is er een kindje op komst of is de kinderkamer toe aan een upgrade? Omdat de kinderkamer in de eerste plaats een plek is waar geslapen wordt, speelt de raamdecoratie een essentieel onderdeel in de inrichting ervan. Natuurlijk wilt u dat de raambekleding mooi past bij de rest van de ruimte, maar functionaliteit is minstens zo belangrijk. Wat maakt raamdecoratie geschikt voor de kinderkamer of babykamer, en wat zijn de opties die daarbij aansluiten? Topjaloezieën.nl geeft 4 tips!

Wat maakt raambekleding geschikt voor de kinderkamer?

Slapen is meestal niet de favoriete bezigheid van kinderen: bedtijd ’s avonds kan een heel geworstel zijn en ontwaken gebeurt vaak een stuk vroeger dan papa en mama graag zouden willen. Toch is een goede nachtrust erg belangrijk en is voor baby's en jonge kindjes is ook het middagdutje een onmisbaar onderdeel van de dag.

Om de kwaliteit van de slaap overdag zo hoog mogelijk te houden en om de kids de hele nacht rustig door te laten slapen (het liefst zo lang mogelijk!), zijn er verschillende eigenschappen van kinderkamer-raamdecoratie die een rol spelen. Wij geven 4 tips om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de raambekleding in de kinderkamer.

1. Voordelen van verduistering

Een donkere kamer draagt bij aan een optimale nachtrust. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zeker voor de middagslaap bij daglicht kan een goed verduisterde kamer een groot verschil maken, maar ook om uw kleine nét dat extra uurtje langer te laten uitslapen in het weekend kan een donkere kamer wonderen doen.

Hou er bij het uitkiezen van raambekleding voor de babykamer of kinderkamer daarom rekening mee dat het materiaal zo veel mogelijk licht blokkeert. Voor een volledig verduisterend effect is het noodzakelijk dat de binnenzonwering naadloos aansluit op de ramen. Raamdecoratie op maat is daarom een goede keuze. Ook raamdecoratie met zijgeleiding verkleint de kans op ongewenste lichtinval.

2. De juiste temperatuur met isolatie

Naast een goed donkere kamer is ook de temperatuur een grote factor van een goede slaap. 's Winters wilt u niet dat de kinderkamer te koud wordt, terwijl de temperaturen in de zomer juist niet te veel moeten oplopen. De juiste raamdecoratie in de kinderkamer zorgt ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is, waardoor er niet te veel kou en hitte via de ramen naar buiten verdwijnt en binnendringt.

3. Kies voor kindveilig

Als ze eenmaal in bed liggen maakt het niet meer uit, maar vaak wordt de slaapkamer van de kinderen ook gebruikt als speelkamer. Natuurlijk wilt u dan wel dat u ze daar zorgeloos hun gang kunt laten gaan, zonder kans op ongelukken. Met kindveilige raamdecoratie – die minimaal 1,5 meter boven de grond hangt – zorgt u ervoor dat (jonge) kinderen niet in het koord van de raambekleding verstrikt kunnen raken, met alle gevolgen van dien. Bij Topjaloezieën.nl kan alle binnenzonwering met koord op verzoek kindveilig worden gemaakt!

4. Het oog wil ook wat

De kinderkamer is het plekje in huis waar uw kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen terugtrekken. Door deze kamer vrolijk en speels in te richten met lichte en levendige kleuren zorgt u ervoor dat uw kleine zich helemaal thuis voelt in de kinderkamer. Wat raambekleding aangaat wordt er daarom vaak gekozen voor sfeervolle materialen in lichte en neutrale kleuren of juist een frisse accentkleur of leuk dessin.

Wat is de beste kinderkamer-raamdecoratie?

Wat zijn nu de beste vormen van raambekleding die aansluiten op de wensen voor een kinderkamer? Wij zetten onze top 3 voor u op een rijtje.

1. Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer

Een klassieker voor elke kamer waarin sfeer een grote rol speelt: het gordijn. Een verduisterend gordijn houdt de kinderkamer donker en koel dankzij de toegevoegde laag black out-stof die elke soort licht tegenhoudt. Onze verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende lichte en neutrale kleuren, en ook in een aantal vrolijke blikvangers. Extra voordeel: een gordijn wordt bediend zonder koorden, waardoor dit type raamdeco per definitie kindveilig is!

2. (Honingraat) plisségordijnen met ‘top down, bottom up’-handgreep

Ook het plisségordijn is een echte sfeermaker in elke slaapkamer. Gaat u voor een plisségordijn met ‘top down, bottom up’-bediening, dan is er geen sprake van een koord dat voor onveilige situaties kan zorgen. Voor een extra isolerende en verduisterende werking kunt u kiezen voor een honingraat plissé met 'top down, bottom up'-handgreep met dubbele stoflaag. Onze verduisterende plisségordijnen zijn verkrijgbaar in mooie rustige tinten en ook in enkele heldere knalkleuren voor een speels effect.

3. Rolgordijnen met zijgeleiding in de kinderkamer

Vindt u een maximale verduistering het allerbelangrijkst, dan zijn rolgordijnen met zijgeleiding de keuze voor uw kinderkamer. Doordat de verduisterende stof van dit type raambekleding in een zijgeleider gemonteerd wordt, blijft er geen enkele ruimte over voor lichtkieren. Onze rolgordijnen met zijgeleiding kunnen met kindveilige koordbediening worden geleverd in een tal van vrolijke kleuren, met of zonder extra zonwerende achterzijde.

Gratis kleurstalen