CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we u A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kunt u makkelijk GRATIS kleurstalen bestellen. Zo kunt u nog beter bepalen welke kleur raamdecoratie het beste bij uw huis/inrichting past. De kleurstalen zijn met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

U krijgt 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken.

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland worden GRATIS bij u thuis geleverd door onze vervoerder NE Distriservice. Voor Belgische klanten bedragen de verzendkosten € 12.95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Uw bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen bij u thuis bezorgd. M.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Thuiskantoor: raamdecoratie inspiratie

Steeds vaker werken we vanuit huis. Dat kun je natuurlijk aan de keukentafel doen, maar de kans is groot dat je in een thuiskantoor een stuk productiever bent. Heb je ruimte voor een kantoor aan huis? Dan zul je na moeten denken over de inrichting daarvan. Wat heb je nodig om prettig te werken en - niet onbelangrijk - hoe creëer je de beste sfeer?

Raamdecoratie speelt bij de inrichting van een thuiskantoor een belangrijke rol. Het bepaalt een groot deel van de stijl en de sfeer, maar zorgt ook voor privacy en lichtregulatie.  In deze blogpost delen we tips en inspiratie voor raamdecoratie in een thuiskantoor. Ontdek de mogelijkheden en vind de perfecte raamdecoratie.


De voordelen van raamdecoratie in je thuiskantoor

Goede raamdecoratie in je thuiskantoor biedt verschillende voordelen. Raamdecoratie is decoratief en maakt het interieur van je werkplek helemaal af. Daarnaast kun je het gebruiken om de lichtinval te regelen en te zorgen voor privacy. Bovendien zorgen gordijnen voor betere isolatie, waardoor de temperatuur in je thuiskantoor een stuk aangenamer is en je minder vaak de verwarming hoeft aan te zetten.

Raamdecoratie voor je thuiskantoor: waar kies je voor?

Bij het kiezen van thuiskantoor raamdecoratie is het belangrijk om te kijken naar stijl en functionaliteit. Qua stijl is het mooi als de raamdecoratie past bij het interieur van de kamer en bij de rest van het huis. Dat geeft je thuiskantoor een mooie afwerking en alles staat netjes afgewerkt.

TIP: Vraag gratis kleurstalen aan van jouw favoriete raamdecoratie

Functionaliteit is belangrijk, omdat je in je thuiskantoor goede controle wil over de lichtinval. Het ene moment kan het prettig zijn als er veel licht binnenkomt, maar als je daardoor je beeldscherm nauwelijks kunt zien, schiet je er weinig mee op. Zorg dus voor raamdecoratie waarmee je de lichtinval gedurende de dag optimaal kunt reguleren.

Optimale controle over de lichtinval

We schreven het hierboven al: In je thuiskantoor is het optimaliseren van de lichtinval essentieel voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Met de juiste raamdecoratie kun je dit perfect reguleren. Overweeg bijvoorbeeld lichte, luchtige gordijnen of jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten stromen tijdens de ochtenduren, waardoor een verfrissende en inspirerende sfeer ontstaat. Voor die momenten waarop je meer concentratie nodig hebt, kun je de raamdecoratie sluiten of aanpassen om schitteringen op je beeldscherm te voorkomen en een zachte, gelijkmatige verlichting te behouden. Horizontale jaloezieën zijn heel geschikt om zonlicht van je scherm te weren. Doordat je de lamellen kan kantelen, kun je optimaal met het licht spelen en dus ook voorkomen dat de zon op je beeldscherm schijnt. Plisségordijnen zijn ook ideaal. Met een TopDown-BottomUp bediening bepaal je zelf hoeveel licht er binnenstroomt. Met deze slimme aanpak creëer je niet alleen de ideale werkomstandigheden, maar voeg je ook een vleugje stijl toe aan je thuiskantoor.

Heb je graag je raam open voor voldoende frisse lucht in je thuiskantoor? Kijk dan eens naar een combinatie van raamdecoratie en horren.

Kleur en sfeer

De kleur die je kiest voor je thuiskantoor kan een grote impact hebben op je humeur. Als je op zoek bent naar optimale concentratie, is blauw een uitstekende keuze. Deze kalmerende kleur helpt je om gefocust te blijven en je concentratie te behouden. Blauw kun je integreren in je interieur, van accessoires tot muurverf en zelfs raambekleding. Het is slim om vergelijkbare tinten blauw te combineren voor harmonie, en deze te accentueren met neutrale wittinten en een houtachtige vloer. Hoewel zwarte raamdecoratie en accessoires prachtig kunnen staan, is het belangrijk om te matigen om een te sombere sfeer te voorkomen. Overweeg in plaats daarvan een diepere grijstint voor een evenwichtige uitstraling.

TIP: Voeg wat groene elementen toe aan je thuiskantoor voor balans en een kalme sfeer. Dit kun je doen met muurverf, raamdecoratie of accessoires, maar ook met planten. Planten zorgen niet alleen voor frisse lucht in het kantoor, maar dragen ook bij aan een prettige sfeer in je werkruimte.

 

Gratis inmeetafspraak