CBW, zeker van uw aankoop

Europees product van hoge kwaliteitEuropees product van hoge kwaliteit

Al onze producten worden in Europa geproduceerd. Hierdoor garanderen we u A-kwaliteit onderdelen zoals mechanisme, binnenwerken en materialen.

Lees meer
Gratis kleurstalenGratis kleurstalen

Bij Topjaloezieën.nl kunt u makkelijk GRATIS kleurstalen bestellen. Zo kunt u nog beter bepalen welke kleur raamdecoratie het beste bij uw huis/inrichting past. De kleurstalen zijn met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Lees meer
5 jaar garantie5 jaar garantie

U krijgt 5 jaar garantie op alle producten. Dit geldt voor het mechanisme en binnenwerken.

Lees meer
Gratis bezorging (in NL)Gratis bezorging (in NL)

Bestellingen in Nederland worden GRATIS bij u thuis geleverd door onze vervoerder NE Distriservice. Voor Belgische klanten bedragen de verzendkosten € 12.95 per bestelling.

Lees meer
            10-15 werkdagen levertijd*

        10-15 werkdagen levertijd*

Uw bestelling wordt binnen 10-15 werkdagen bij u thuis bezorgd. M.u.v. gordijnen.

Lees meer
arrow-down
Inklappen

Van stof tot vlekken: de beste manieren om houten jaloezieën te reinigen

Houten jaloezieën voegen een vleugje warmte en stijl toe aan elke kamer. Maar net zoals andere raamdecoratie hebben houten jaloezieën af en toe wat liefdevolle aandacht nodig. Geen zorgen, we hebben een paar gemakkelijke manieren om je houten jaloezieën sprankelend schoon te houden. Laten we aan de slag gaan!

Voorbereiding is het halve werk

Om de houten jaloezieën goed schoon te kunnen maken, kun je ze het beste sluiten. Als de lamellen elkaar overlappen, is het makkelijker om overal bij te komen. Leg verder de benodigde schoonmaakspullen klaar, zoals een plumeau, een doek, een spons en een stofzuiger.

Maak de houten jaloezieën stofvrij

Het schoonmaken van houten jaloezieën begint met afstoffen. Doe je dit regelmatig? Dan voorkom je dat stof zich ophoopt en zien je jaloezieën er altijd fris uit. Het afstoffen van de lamellen kan met een stofdoekje of met een plumeau. Houd de lamellen stuk voor stuk vast en veeg het stof er voorzichtig af.

Soms heeft een stofdoek wat hulp nodig om hardnekkig stof of vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel, zoals een make-up kwast of een schone verfkwast, om voorzichtig over de lamellen te borstelen. Dit helpt om vastzittend vuil los te maken en je jaloezieën er weer als nieuw uit te laten zien.

Je kunt houten jaloezieën ook afstoffen met de stofzuiger. Gebruik dan het liefst een zachte borstel als hulpstuk, anders kun je de lamellen per ongeluk beschadigen. Zet de stofzuiger op de laagste stand en zuig de lamellen stuk voor stuk van af.

Zachtjes schoonmaken met water

Je kunt houten jaloezieën schoonmaken met water. Maak daarvoor een lauw sopje met allesreiniger. Het schoonmaken van de lamellen gaat het makkelijkst met een rubberen spons. Zitten er veel vlekken en vuil op de jaloezieën? Gebruik dan een schone, zachte doek om deze eraf te vegen.

Let er bij het schoonmaken van de jaloezieën op dat je alle plekjes poetst. Dat betekent dat je niet alleen de voorkant en de achterkant van de lamellen schoonmaakt, maar ook ertussenin. Kleine hoekjes en lastige plekjes kun je schoonmaken met een oude tandenborstel.

Drogen en uithangen

Het gebruik van water bij het schoonmaken is geen probleem. Maar let er op dat je niet te veel water gebruikt. Het zou zonde zijn als de houten jaloezieën door het water gaan werken. Wees daarom zuinig met water en veeg de lamellen na het schoonmaken goed droog met een schone, droge doek. Hang de jaloezieën daarna uit, zodat ze verder kunnen drogen.

Hoe vaak moet je houten jaloezieën schoonmaken?

Door je jaloezieën maandelijks af te stoffen, blijven de lamellen er het hele jaar fris en schoon uitzien. Echt grondig schoonmaken hoeft dan een stuk minder vaak. We raden aan je houten jaloezieën één keer per jaar goed te reinigen. Hangen de jaloezieën in de keuken? Dan kunnen ze wat sneller vet worden. In dat geval raden we je aan de houten jaloezieën twee keer per jaar te reinigen.

Gratis inmeetafspraak